Teatre La Calaixera

El grup de teatre La Calaixera som un grup amateur a dalt dels escenaris des de 1980, repartint cultura a Cervelló (Baix Llobregat).

El grup de teatre LA CALAIXERA fou fundat l’any 1980 per una colla de joves entusiasmats pel món de la faràndula amb un objectiu principal: donar a conèixer als veïns de Cervelló textos i propostes teatrals dels autors més importants de la dramatúrgia universal. El nostre poble ha estat sempre molt lligat al teatre i nosaltres hem volgut continuar aquesta tradició donant-li un toc de modernitat, a vegades agosarat,  mantenint-nos, però, fidels a l’esperit dels autors escollits.

Durant els quasi quaranta anys d’existència s’han representat una seixantena d’espectacles d’autors com Shakespeare, Molière, Benet i Jornet, Brian Friel, Garcia Lorca, Sergi Belbel i Tracy Letts entre d’altres. També cal destacar diversos muntatges de creació pròpia. Hem participat als concursos teatrals d’Olesa de Montserrat, Piera, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Llobregat i Vallirana, obtenint diversos premis tant d’interpretació com de muntatge i direcció. La nostra activitat no s’ha limitat només al teatre, sinó que LA CALAIXERA ha participat també en el rodatge d’una pel·lícula, Hi ha un camí darrera nostre, sobre alguns fets històrics de Cervelló.

La Calaixera és avui un grup totalment consolidat, compta amb una secció infanto-juvenil i està perfectament integrat en el teixit cultural del poble mantenint viva la il·lusió del primer dia.